Energetska obnova

FOTO: Udruge dobivaju svoje prostorije - načelnik Šamec potpisao ugovor za uređenje zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec danas je sa predstavnikom tvrtke Oprema Pit d.o.o iz Ludbrega potpisao ugovor o javnoj nabavi radova za projekt „Energetska obnove zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu“, a potpisivanju ugovora nazočio je i potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.
Objavljeno: 11.10.2019. 09:29

Zadnja izmjena: 11.10.2019. 09:48

Foto: Luka Šalamun

Načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec danas je sa predstavnikom tvrtke Oprema Pit d.o.o iz Ludbrega potpisao ugovor o javnoj nabavi radova za projekt „Energetska obnove zgrade Matičnog ureda u Bartolovcu“, a potpisivanju ugovora nazočio je i potpredsjednik Vlade te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

Načelnik Šamec istaknuo je kako će se zgrada obnoviti za prostorije udruga. - To je jedna stara zgrada koja je do prije tri godine bila u vlasništvu države. Zgradu ćemo opremiti za prostorije udruga na području naselja Bartolovec - rekao je načelnik.

Potpredsjednik Vlade Predrag Štromar istaknuo je kako se uz Općinu Trnovec Bartolovečki radi i na cijelom sjeveru Hrvatske. - Gradi se u Općini Trnovec Bartolovečki, radi se u Varaždinskoj županiji i na sjeveru Hrvatske puno više nego što se to radilo prije. Ovdje dolazi puno više sredstava nego je dolazilo prije. Ispravlja se jedna nepravda kada se prije davalo svim drugim područjima samo ne sjeveru Hrvatske. Ja kao ministar ne gledam tko je koje boje i u kojoj je stranci - rekao je potpredsjednik Štromar.

Projekt je vrijedan nešto manje od 1,5 milijuna kuna, od toga Ministarstvo graditeljstva sufinancira skoro 590 tisuća kuna i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU sufinancira u iznosu od 263 tisuće kuna.

Nakon potpisivanja ugovora uslijedila je i prezentacija projekata sufinanciranih od strane Ministarstva graditeljstva, projekta izvanrednog održavanja Branimirove ulice u Trnovcu, što je Ministarstva graditeljstva sufinanciralo s 312 tisuća kuna, nakon čega su obišli i gradilište.

Komentari