OPĆINA VELIKI BUKOVEC

Foto - Načelnik Vrbanić: Hvala svima koji čuvaju pisanu riječ i uspomenu na našu Zlatu

Objavljeno: 12.03.2022. 17:40

Zadnja izmjena: 12.03.2022. 17:46

U spomen na omiljenu autoricu poezije i proze iz Velikog Bukovca i ove se godine održava trodnevna manifestacija 4. Dani Zlate Brzeske, a manifestacija je počela u četvrtak u Donjoj Dubravi gdje je održana književno-likovna-foto kreativna radionica „Zavičaj uz rijeku Dravu”.

U petak je u organizaciji Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma „Vendi“ iz Đelekovca, čija je Zlata Brzeska bila članica, održan drugi dio manifestacije, odnosno proglašenje najboljih na književnom natječaju učenika osnovnih škola podravsko-međimurskoga kraja uz rijeku Dravu.

Pokrovitelji manifestacije su i ove godine bili općine Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Đelekovec, a suorganizatori OŠ Veliki Bukovec, OŠ Donja Dubrava, OŠ Mihovil Pavlek Miškina Đelekovec, Udruga žena Veliki Bukovec i Društvo žena Đelekovec, dok je medijski pokrovitelj bio Radio Ludbreg.

- Bez riječi nismo ništa, stoga čuvajmo našu riječ, čuvajmo našu djecu – poručio je Franjo Vrbanić, načelnik Općine Veliki Bukovec i nastavio:

- Našoj Zlati zahvaljujem što nam je ostavila ovakvo nasljeđe da već četvrtu godinu zaredom povezujemo četiri općine ovako prekrasnim programom. Uvijek su u tom programu u središtu bila djeca i drago mi je da se ovoga puta družimo u novouređenom prostoru naše škole. Ovo je budućnost naše djece. Čestitam svima koji su se prijavili, a posebno onima koji su nagrađeni te mentorima učenika i zahvaljujem svima koji rade s našim mladima, čuvaju pisanu riječ i uspomenu na Zlatu Brzesku – rekao je načelnik Vrbanić.

Na ovogodišnji književni natječaj od 13 pozvanih odazvalo se deset škola, ukupno je pristiglo 57 učeničkih radova. Svi su radovi objavljeni u Zborniku radova, a autori najboljih literarnih radova su Franko Kern, učenik 5. razreda OŠ Ludbreg, Stephany Težak, učenica 8. razreda OŠ Šemovec, Mia Mužić, učenica 5. razreda OŠ Sveti Đurđ, Melani Šarec, učenica 3. razreda OŠ Veliki Bukovec i Kristina Posavec, učenica 8. razreda OŠ Martijanec.

 Manifestacija se nastavlja u subotu u 18 sati u Malom Bukovcu, predstavljanjem knjige Sinite Blatarić „A ja želim daleko ići. Neću stajati na mjestu” i izložbom slika Larise Kovaček, uz glazbene goste grupu Veritas.

Zlata Brzeska za života je izdala tri knjige, a osim što je pisala, izrađivala je ručne radove, umjetnička djela od konca, loščinja i slame, aktivno je sudjelovala u društvenom životu, pomagala udrugama, sudjelovala u humanitarnim akcijama. Preminula je 9. rujna 2018. godine, a njoj u čast od 2019. održava se trodnevna manifestacija Dani Zlate Brzeske.

 

 

 

 

 

 

Komentari