Općina Beretinec

Foto - Načelnik Žganec potpisao ugovore o stipendijama i potporama za obitelji

Objavljeno: 27.12.2023. 17:29

Zadnja izmjena: 27.12.2023. 17:36

Načelnik općine Beretinec Nikola Žganec potpisao je u prostorijama društvenog doma ugovore o stipendiranju 23 studenata i 11 učenika s područja te općine, kao i za stambene mjere dvijema mladim obiteljima.

Kako je istaknuo tom prilikom, Općina i ove godine stipendije dodjeljuju svim redovnim studentima, bez obzira na ostvareni uspjeh u studiranju i godinu studija.

- Želimo pomoći našim studentima, kao i njihovim roditeljima, i bar im na neki način olakšati njihovo školovanje. Nastavljamo sa mjerama pomoći našim studentima, kao i našim učenicima. Što se tiče učenika, stipendije su dodijeljene učenicima deficitarnih zanimanja od upisanog prvog razreda školovanja - rekao je načelnik Žganec.

Demografske mjere nastavljaju se i iduće godine

Uz to, Žganec je potpisao i ugovore za dvije nove stambene mjere mladim obiteljima, najavivši tom prilikom da će nastaviti s  demografskim mjerama i iduće godine.

- Ove godine je ugovore za bespovratne potpore obiteljima potpisalo četvero korisnika. Općina im pomaže sa ukupno osam tisuća eura - rekao je načelnik Žganec te dodao kako će se ovim mjerama revitalizirati i obnoviti stare postojeće kuće, izvijestili su iz te općine.

Komentari