8. memorijal

Foto - Na "Herojima Maruševca" ove godine rekordni broj sudionika

Objavljeno: 24.06.2024. 18:08

Zadnja izmjena: 24.06.2024. 18:12

Na prostoru kod Društvenog doma u Maruševcu (Ločnjak) na Dan antifašističke borbe, u subotu održan je 8. po redu memorijal "Heroji Maruševca" u organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata-Ogranka Maruševec i pod pokroviteljstvom Općine Maruševec, na kojem se okupio rekordni broj sudionika.

Članice i članovi ukupno 34 udruge s područja Varaždinske županije, Grada Zagreba, Koprivnice, Jarmine, Pušće i Republike Slovenije, većim dijelom braniteljska populacija, natjecali su se u šest disciplina - mali nogomet, belot, streljaštvo, viseća kuglana, pikado i bacanje kamena s ramena, izvijestili su iz Općine Maruševec.

Memorijal "Heroji Maruševca" otvorio je načelnik Općine Maruševec Mario Klapša, istaknuvši pritom kako je dužnost svakog pojedinca prenošenje sjećanja na preminule branitelje budućim generacijama kako njihova imena, njihova djela i njihova žrtva nikada ne bi bila zaboravljena te je izrazio duboku zahvalnost i poštovanje prema herojima Maruševca i svim borcima antifašističke borbe. Memorijalu su nazočili i predsjednik Općinskog vijeća Općine Maruševec Damir Šprem s vijećnicima.

Komentari