općina ljubešćica

Foto - Najavljen početak aglomeracije u Ljubešćici, evo kada započinju radovi

Objavljeno: 14.11.2023. 17:46

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 17:46

Načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić održao je radni sastanak sa direktorom Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Hrvatskih voda Milanom Rezom i voditeljem ispostave Brankom Perecom.

Dobru suradnju Općine Ljubešćica i Hrvatskih voda potvrđuju sva dosadašnja ulaganja na području Općine Ljubešćica, pa je tako radni sastanak započeo obilaskom investicija. Osim redovnih održavanja vodotoka na području općine, na sastanku su obrađene i mnogobrojne teme vezane uz problematiku vodnog sustava, te su dogovoreni svi potrebni zahvati za 2024. godinu i to: podizanje obale potoka Ljuba voda, ulaganje u izgradnju propusta na kritičnim točkama potoka Ljuba voda, projekt rekonstrukcije potoka Ljuba voda od mosta prema Protupožarnom centru, sanacija potoka kod kamenoloma Špica, sanacija korita rijeke Bednje u Kapeli Kalničkoj i dr.

Načelnik Horvatić istaknuo je kako će 2024. godinu posebno obilježiti početak dugo očekivanog i hvale vrijednog projekta na izgradnji aglomeracije, odnosno kanalizacijske mreže na području općine Ljubešćica, u kojem također nije izostala potpora Hrvatskih voda.

Sa najavljenim ulaganjima u vodno komunalnu infrastrukturu na području općine dugoročno ćemo poboljšati kvalitetu života mještana što ne bi bilo moguće bez kvalitetne suradnje sa značajnim institucijama - rekao je Horvatić.

Komentari