ove subote

Foto - Najavljeno obilježavanje ovogodišnjeg Dana nacionalnih manjina u Varaždinu

Objavljeno: 19.05.2022. 18:14

Zadnja izmjena: 19.05.2022. 18:14

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i zamjenica župana Silvija Zagorec s predstavnicima nacionalnih manjina najavili su obilježavanje ovogodišnjeg Dana nacionalnih manjina.

Dan nacionalnih manjina će se održati ove subote u vremenu od 10 sati do 13 sati na Trgu kralja Tomislava, a organizatori Dana nacionalnih manjina od 2016. godine su Grad Varaždin i Varaždinske županija. Ove godine u programu obilježavanja Dana nacionalnih manjina sudjeluju albanska, bošnjačka, slovenska i srpska nacionalna manjina koje će, kako je bilo rečeno, građanima približiti svoje posebnosti.

- Pozivam sve sugrađane da se pridruže obilježavanju gdje će moći uživati u kulturno umjetničkom programu koji su pripremile nacionalne manjine kao i u gastro ponudi. Dan nacionalnih manjina manifestacija je koja promiče dijalog između većinskog i manjinskog naroda te dokaz da je Grad Varaždin tolerantan grad. Ove godine na Danu nacionalnih manjina predstavit će se i Ukrajinci koji se zbog trenutne situacije u Ukrajini nalaze na području Grada Varaždina i Varaždinske županije - rekao je Marković.

Građane je na obilježavanje pozvala je i zamjenica župana Zagorec. - Ova manifestacija pokazuje odličnu suradnju Grada, Županije i pripadnika nacionalnih manjina koji žive na našem prostoru. Cilj je promicanje raznolikosti, kulture, običaja, tradicije, gastronomije, svega onoga što čini identitet jednog naroda. Prihvaćanjem različitosti, upoznavanjem drugih kultura i mi postajemo bolji. Krajnji cilj je da postanemo društvo uvažavanja, razumijevanja, tolerancije i prihvaćanja jer to su ključni preduvjeti za miran i kvalitetan suživot - rekla je.

Komentari