VARAŽDINSKI POLUMARATON

FOTO: Najbrže polumaratonke i polumaratonci, izbornik Dalić i predsjednik gradskog vijeća Habijan

Objavljeno: 22.09.2019. 15:11

Zadnja izmjena: 22.09.2019. 15:59

Danas je održan 25. Varaždinski polumaratona na kojem je nastupilo ukupno 740 natjecatelja od kojih 439 u glavnoj utrci. Ujedno je održano i PH za pripadnike Oružanih snaga RH.

U glavnoj utrci prvi je bio Goran Grdenić AK Kvarner Rijeka, zatim Blaž Orešnik AK Ormož te treći Milorad Vojvodić AK Sljeme. Od trkačica prva je bila Ana Štefulj AK Sljeme, Jasmina Ilijaš TK Marathon 95, te Tea Faber AK Dubrovnik.

U utrci građana na 4,8 km najbrži su bili Marko Novak individualac, Marian Bakšić AK Glina i Hrvoje Sabljić individualac. U ženskoj konkurenciji stazu od 4,8 km najbrže je pretrčala Urška Martienc Pomurje Murska Sobota, zatim Simona Jambrošić AK Varaždin te Vesna Hozjan individualka iz Slovenije.

U sklopu Varaždinskom polumaratona održano je i PH za pripadnike Oružanih snaga RH u kojem su u pojedinačnoj konkurenciji najbrži bili Nikola Špoljar, Alen Čretni i Antonio Đorđević. Dok je u konkurenciji žena prva bila Valentina Županić, druga Sonja Đokić te treća Gloria Borina.

Nagrade je dodjeljivao predsjednig gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan koji je i sam sudjelovao na utrci. 

Neposredno prije proglašenja pobjednika Kapucinskim trgom prošao je i Zlatko Dalić izbornih hrvatske nogometne reprezentacije te je za trenutak ukrao pažnju okupljenjih atletičara i gledatelja te odradio obavezno fotografiranje.

Komentari