dobitnica vrijednog priznanja

FOTO: NAJSESTRA VELIKOG SRCA Božena Kapitarić na prijemu kod načelnika najavila humanitarnu akciju

Objavljeno: 16.02.2017. 14:07

Zadnja izmjena: 16.02.2017. 14:09

Foto: Viktor Hranić

Rođena Viničanka, medicinska sestra Božena Kapitarić već je drugu godinu za redom dobitnica vrijednog priznanja za najsestru koje joj je dodijelila Hrvatska udruga pacijenata.

Božena Kapitarić je svoju karijeru započela u bolnici Novi Marof, da bi je potom nastavila na Onkološkom odjelu Županijske bolnice Čakovec gdje radi već punih 25 godina.

Uz Vinicu je vežu uspomene: 'Sve ono najljepše što sam proživjela, proživjela sam u Vinici. Čitava moja obitelj, rodbina, sestra i prijatelji su u Vinici, te mi sve ovo jako puno znači, a posebno prijem načelnika Općine u kojoj sam rođena'.

Sestra Božena ističe kako ju je povodom stjecanja ovog vrijednog priznanja primio i međimurski župan Matija Posavec, što je velika čast, a ovaj prijem kod kuće je samo dodatak i vrh karijere, te je presretna činjenicom što je cijene ljude iz rodnog kraja.

Također je istaknula kako su medicinske sestre samozatajne, u tišini rade svoj težak posao, dok se mnogo njih bavi i humanitarnim radom, izvan njihovog radnog vremena.

Božena Kapitarić već punih 18 godina sudjeluje u brojnim humanitarnim akcijama, a ovom prilikom je najavila i organizaciju jedne u Vinici, u lipnju ove godine.

Članica je predsjedništva Županijske lige protiv raka u Čakovcu, a budući da su je ovog puta za nagradu predložili i pacijenti iz Varaždinske županije, odlučila je u suradnji s načelnikom Kostanjevcom organizirati humanitarnu akciju u Arboretumu Opeka.

Načelnik Marijan Kostanjevac je ovom prilikom istaknuo kako priznanje koje je dobila Božena Kapitarić znači mnogo za čitavu Općinu, njezin je ponos, jer, naime, ona je još jedan od ambasadora Vinice i osoba koja je zadužila pacijente koji su je birali.           

 

                                                                                                         

 

Komentari