KENULO JE

FOTO Nakon Doma za starije i nemoćne cijepljenje nastavljeno i u OB Varaždin

Objavljeno: 27.12.2020. 15:11

Zadnja izmjena: 28.04.2021. 09:43

Foto: Dino Možek

Nakon što su se cijepili prvi korsnici Doma za starije i nemoćne osobe u Zavojnoj ulici u Varaždinu, uslijedilo je i cijepljenje prvih zdravstvenih djelatnika.

U Općoj bolnici Varaždin cijepljeno je dvoje liječnika i tri medicinske sestre s Odjela za infektologiju te Odjela za anesteziologiju, reanimaciju i intenzivno liječenje.

- Osjećaj je super jer smo već tri mjeseca i deset dana u maksimalnim COVID uvjetima. Imamo tri intenzivne jedinice u kojima se liječe najteži bolesnici pogođeni covid infekcijom. Uglavnom su to oni koji zahtijevaju komplicirane metode liječenja, uključujući i respirator. Zato nemam dvojbe i cijepljenje je nešto što bi preporučila svakome, naglasila je dr. Jadranka Premužić anestezilog.

Sljedeći tjedan u planu je cijepljenje u domovima za starije i nemoćne i zdravstvene djelatnike.

Povijesni trenuci

- U siječnju je tako u planu cijepljenje prioritetnih skupina i planirano je oko tri tisuće doza za Varaždinsku županiju. Cijepljenja će se zatim nastaviti prema planu HZZJZ i kako budu pristizala cjepiva, a za većinu stanovništva to će biti od ožujka 2021. na dalje, rekla je epidemiloginja Katica Čusek Adamić. 

- Ovi trenuci početka cijepljenja su povijesni, rekao je varaždinski župan Radimir Čačić. - Nikada u povijesti čovječanstva znanost nije u tako kratkom roku pronašla način da zaustavi pandemiju. Posebno je to važno za zdravstvene djelatnike i stanovnike domova umirovljenika, koji su najugroženiji. Ljudi su mjeseci bili u karanteni i nisu mogli komunicirati sa svojima najbližima, nisu mogli izlaziti iz prostora doma te su zato bili u strahu i psihički zakinuti, podsjetio je Čačić te dodao kako se nada da će svi koji to budu željeli biti cijepljeni do ljeta.

 

Komentari