darujemo poseban kalendar

FOTO Nakon uspješne godine, Lupino je na tajlandskom otoku, sprema nove izložbe i skulpture i šalje kalendar!

Objavljeno: 26.12.2017. 19:00

Iza našeg svjetski poznatog umjetnika i fotografa Stephane Lupina uistinu je bogata godina - izložbe u Beču, Minhenu, Grazu i New Yorku privukle su pozornost umjetničke javnosti na njegove neobične i originalne skulpture. 

>> Lupinova izložba u Minhenu naišla na odličan odjek, pa će je prikazati na još jednom izložbenom prostoru

Uz to, odnedavno njegova skulptura Leteća Venera krasi i njegov rodni Varaždin. Nakon toliko posla, red je bio i uzeti malo božićnog odmora - ako se kod Lupina ikada i može govoriti o pravom odmoru. Otišao je na daleku destinaciju, tajlandski otok Phuket, na kojemu je klima potpuno drugačija od one koju mi ovdje imamo za Božić.

- Na Phuketu sam, gdje se odmaram, treniram i skiciram nove radove. Budući da već poznajem sve lokalne bosove cesto provodim slobodno vrijeme s njima. - opisuje Lupino ukratko svoj boravak na egzotičnom otoku.

Premda tisućama kilometara daleko od Varaždina, Lupino ne zaboravlja i svoj rodni grad, kojega će uskoro krasiti još jedna njegova skulptura.

- Nova skulptura za Varaždin Fire Angel koja se radi u ljevaonici umjetnina Ujevic u Zagrebu je zavrsena u glini i gips je nabačen na nju, kako bi se dobio negativ za lijevanje u broncu. Na tome ću raditi kad se vratim oko 10 siječnja. - iznosi Lupino svoje radne planove. Među njih spada i velika izložba sredinom ožujka u Klovićevim dvorima. 

- A za Fire Angela mozete slobodno reći da će to biti jedna od najboljih i najpopularnijih skulptura u Hrvatskoj. Lupinizam je postao internacionalno poznat i polako prerasta u pravi umjetnički pokret. U Hrvatskoj sam 100 godina ispred vremena. - završava naš inventivni umjetnik javljanje sa sunčanog tajlandskog otoka. A za kraj nam je Lupino pripremio pravu poslasticu - svoj kalendar Lupinizam za 2018. godinu, kakvim je nedavno počastio i čitatelje Starta. Čarobni spoj metalnih i 'živih skulptura' - uživajte!

Komentari