dokument o domovinskom ratu

FOTO: Nakon Zagreba, naši specijalci i u Varaždinu predstavili monografiju o sudjelovanju u Domovinskom ratu

Objavljeno: 28.11.2017. 11:28

Zadnja izmjena: 28.11.2017. 13:22

Foto: Željko Porobija

Nakon premijernog nastupa u Zagrebu - na kojem je tada nazočio i državni vrh na čelu s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović - naši branitelji su danas u zgradi Županije predstavili monografiju Specijalna policija u Domovinskom ratu.

>> FOTO Naše Rode jučer na misi i promociji knjige s predsjednicom i generalima Gotovinom i Markačem

U ispunjenoj skupštinskoj dvorani ni ovaj put nije prošlo bez visokih predstavnika - ovaj put su to bili ratni zapovjednici generali Mladen Markač i Željko Sačić, a od strane županije došli su župan Radimir Čačić i zamjenik Tomislav Paljak.

O obimnoj monografiji bogatoj tekstom i slikama prvo je govorio njezin glavni urednik Goran Mihalić, ističući kako je svrha njezinog izdavanja da ljudi koji su se borili za svoju domovinu ostanu zapamćeni i kada nas više ne bude.

- Gledajući sada vas ne mogu ne pomisliti na onu mladost koja je spremno otišla u Domovinski rat. Ova knjiga nam je potrebna upravo da bi se očuvala istina o tom ratu. - rekao je u svojoj pozdravnoj riječi general Mladen Markač, koji je gostovao i na zagrebačkom predstavljanju knjige. Ostale detalje s današnjeg skupa pogledajte u našoj fotogaleriji.

Komentari