međimurska županija

Foto - Napreduju radovi na obnovi četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno: 02.04.2022. 11:03

Zadnja izmjena: 02.04.2022. 11:03

Uz adaptaciju prilaza Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, u tijeku je i trenutno najveći projekt u zdravstvu u Međimurskoj županiji - energetska obnova Županijske bolnice Čakovec.

Revitalizacija je vrijedna 40 milijuna kuna, zahvaljujući njoj će se obnoviti preostale četiri zgrade čime će biti zaokruženo ulaganje u obnovu i rekonstrukciju zdravstvenih objekata na području Međimurja. Obnovom će se stvoriti kvalitetniji uvjeti za boravak pacijenata i rad osoblja, ali i uštede energije za grijanje za oko 60 %.

Energetska obnova obuhvaća radove na vanjskoj ovojnici na kojoj će se napraviti toplinska izolacija te sanirati krovišta i stropovi, izvršit će se toplinska izolacija vanjskih zidova, zamijeniti rasvjeta kao i automatizacija sustava za grijanje i hlađenje, a međimurska bolnica će time postati jedna od najmodernijih županijskih bolnica.

Nakon izgradnje nove zgrade Doma zdravlja Čakovec, proširenja radiološke dijagnostike, nabavke uređaja za magnetsku rezonancu, obnovljenih ambulanta, odjela interne, neonatologije te abdominalne i dječje kirurgije, nabavke novih vozila za primarnu i sekundarnu zaštitu, rekonstrukcijom prilaznog puta i energetskom obnovom Bolnice, privest će se kraju veliki investicijski ciklus ulaganja u standard i kvalitetu zdravstvene usluge u Međimurju.

Komentari