varaždinac u new yorku

FOTO Naš svjetski poznati fotograf Lupino na svojoj izložbi u Ljubljani prodao dvije fotke predsjedniku UEFE

Objavljeno: 07.12.2016. 19:39

Zadnja izmjena: 07.12.2016. 20:01

Foto: Privatna arhiva

Svjetski poznati varaždinski fotograf Stephan Lupino ovih je dana otvorio izložbu svojih fotografija u Ljubljani, s temom Noćni život New Yorka osamdesetih godina prošloga stoljeća.

Lupino je noćnu scenu New Yorka upoznavao izravno, kao fotograf koji je svojim aparatom bilježio vesele i katkad raskalašne trenutke i nepoznatih gostiju klubova i poznatih lica poput Mick Jaggera, Frank Zappe, Grace Jones, Ramonesa i mnogih drugih. Štoviše, prije par tjedana je Paper Magazine stavio Lupina na drugo mjesto popisa deset osoba noćnog života središnjeg američkog velegrada. Dodijelili su mu i laskave nazive poput "seks simbola Downtowna" i "Downtown Helmut Newton" - usporedivši ga tako s legendarnim modno-erotskim fotografom.

Na Lupinovoj ljubljanskoj izložbi pojavilo se dosta poznatih faca, pa tako i Aleksander Čeferin, Slovenac koji je ove godine zasjeo na čelo UEFA-e. On je od Lupina kupio dvije fotografije - ali nam Stephan nije htio reći ni o kojim se fotografijama radi niti po kojoj cijeni. No, zato nam je poslao zanimljive fotografije koje ovdje dijelimo s vama i koje će vam dočarati kako je bilo na izložbi i što je to jedan Varaždinec svojedobno fotkao u velikom New Yorku.

 

 

Komentari