U Općoj bolnici Varaždin, koja je peta bolnica po veličini i broju zaposlenih u Republici Hrvatskoj, ukupno je zaposleno 767 medicniskih sestara koje su danas obilježile svoj dan – Međunarodni dan medicinskih sestara.

Tom prigodom pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo – glavna sestra Anica Sekovanić istaknula je da su medicinske sestre danas afirmirane i ravnopravne članice medicinskih timova, a Opća bolnica Varaždin trudi se promtno popuniti nedostatak medicinskih sestara u slučajevima odlaska u mirovinu ili dugotrajnih bolovanja. Ravnatelj Nenad Kudelić istaknuo je da se ne suočavaju toliko s odlaskom medicinskih sestara – koliko liječnika, pri čemu veliku važnost ima i blizina Sveučilišta Sjever.

Također, Kudelić je naglasio kako su prvi uspjeli iznevelirati status magistara sestrinstva, te kontinuirano rade na poboljšanju svih uvjeta u bolnici. Dožupan Robert Vugrin, istom prigodom, danas je, pak, rekao kako na rad medicinskih sestara u Varaždinskoj županiji možemo biti ponosni jer je riječ o stabilnim i zrelim osobama koje su, između ostaloga, prvi kontakt s pacijentima i obiteljima u vrlo nezahvalnim situacijama koje potom smiruju, upućujući ljude. „Posao nije lak, ali biti medicinska sestra je poziv i čast. Sestra u sebi mora imati ljudskost i empatiju, ali biti profesionalna i imati znanja“, zaključila je Anica Sekovanić.

Komentari

11.05.2018. 10:50h Zadnja izmjena: 11.05.2018. 10:58

Foto: Luka Šalamun