bogati program

Foto - Nastavlja se dobar provod u Druškovcu povodom Rokova, evo kako je bilo sinoć

U večernjim satima 15. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se nastupom grupe Tim....
Objavljeno: 15.08.2022. 08:53

Zadnja izmjena: 15.08.2022. 09:10

Foto: Boris Matijašec

U Druškvcu traje višednevno obilježavanje Rokova, a sve posjetitelje jučer su pod velikim šatorom zabavljali 'Kumovi'. 

Danas na igralištu Gmajna u Čalincu, uz pokroviteljstvo Općine Maruševec, Udruga za šport i rekreaciju Gmajna od jutarnjih sati organizira 16. odbojkaški turnir na pijesku. Uz sportsko natjecanje i zabavne sadržaje za najmlađe, članovi Udruge su za posjetitelje organizirali i nagradnu tombolu s bogatim fondom nagrada. U večernjim satima 15. kolovoza na igralištu Područne škole Druškovec proslava blagdana svetog Roka nastavlja se nastupom grupe Tim.

Na sam blagdan, u utorak 16. kolovoza obilježavanje svetog Roka započinje svetom Misom na otvorenom pokraj kapele u 8 sati, dok će središnje misno slavlje biti u 11 sati i predslaviti će ga Josip Đurin, poglavar Nadbiskupskog bogoslovnog sjemeništa u Zagrebu, a u kojem će sudjelovati Ženska vokalna skupina Svetog Jurja iz Maruševca, Zbor mladih, Zbor odraslih te pjevači iz Druškovca. Prigodni program nakon svete Mise i ove će godine izvesti članice i članovi Kuburaške udruge Maruševec – KUM.

Popularno „Rokovo“ se uz tradicionalno proštenje nastavlja kroz poslijepodnevne sate glazbenim programom grupe Tim na igralištu Područne škole Druškovec.

Komentari