169 djelatnika

Foto - Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije obilježio 10. obljetnicu

Objavljeno: 15.06.2022. 12:25

Zadnja izmjena: 15.06.2022. 12:25

U Varaždinskoj županiji danas je održana svečanost povodom 10. godina rada Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije.

Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije s radom je započeo 15. lipnja 2012. godine, a to je prvi takav zavod u Varaždinskoj županiji, a treći po redu u Hrvatskoj. Kako je rečeno, Zavod trenutno broji 169 djelatnika, od čega je 25 timova T1 (liječnik, medicinska sestra, tehničar i vozač) te 16 timova saniteta. U zadnjih šest godina, Zavod je obnovio svoj vozni park s 24 vozila, što je kako je istaknuto, osnovno sredstvo za rad.

- Sve to rade bez obzira je li sunčano, pada kiša, snijeg ili tuča ili je magla. Oni su uvijek na usluzi i pomoći našim građanima, a tome svemu svjedoče brojevi. Neki od njih su radili više od 40 godina te su bili na usluzi svojim sugrađanima, na tome im čestitam. Prosječna starost vozila u našem je Zavodu između sedam i osam godina. Obnavljamo vozni park, iz godine u godinu je mlađi jer najbitniji faktor u njihovom radu je brzina,a  da bi to mogli, moraju imati sigurna i dobro opremljena vozila - rekao je župan Anđelko Stričak.

'Pokriveno 95% područja oko ispostava'

Kako je rečeno, Zavod godišnje odradi 12 tisuća intervencija na terenu, 15 tisuća pregleda u ambulantama, prevezu 65 tisuća pacijenata, a vozilima godišnje prijeđu preko 1,3 milijuna kilometara.

- U proteklom desetogodišnjem razdoblju smo otvorili Nastavni centar za izvanbolničku hitnu medicinu u Ludbregu, opremili smo ispostavu Ivanec, završili smo ispostavu Novi Marof te smo obnovili 24 vozila u voznom parku samiteta i hitne medicinske službe. Prioritet u sljedećem razdoblju nam je certifikacija i akreditacija sustava, daljnja obnova voznog parka te preseljenje ispostave Varaždin u jednu lokaciju. Zahvaljujući njima, pokrivamo 95 posto mjesta udaljenih pola sata od samih ispostava - rekao je Mladen Smoljanec, ravnatelj Nastavnog Zavoda za hitnu medicinu.

Komentari