bili smo na gradilištu

FOTO: Naziru se obrisi velike dvorane VI. osnovne škole - pogledajte kako će izgledati

Godinu dana nakon potpisanih ugovora o izgradnji dvorane i rekonstrukciji VI. osnovne škole Varaždin, počeli su se nazirati obrisi dvoranske građevine koja je spomenutoj školi, posljednji put obnavljanoj 2007. godine, prijeko potrebna...
Objavljeno: 13.03.2019. 08:54

Zadnja izmjena: 13.03.2019. 09:20

Foto: Luka Šalamun

Godinu dana nakon potpisanih ugovora o izgradnji dvorane i rekonstrukciji VI. osnovne škole Varaždin, počeli su se nazirati obrisi dvoranske građevine koja je spomenutoj školi, posljednji put obnavljanoj 2007. godine, prijeko potrebna.

Bili smo na mjestu radova koji bi trebali završiti 31. srpnja ove godine, a dogradnja i rekonstrukcija škole, podsjetimo, obuhvatit će nove učionice, garderobu, blagavaonicu i knjižnicu. Šestu osnovnu školu pohađa 800 učenika u 32 razredna odjela, te ima 99 zaposlenih djelatnika i 10 grupa produženog boravka. Zbog toga se javio kronični nedostatak prostora, a dogradnjom će napokon biti omogućena jednosmjenska nastava i normalno funkcioniranje tjelesne i zdravstvene kulture. Škola je prošle godine proslavila 50. obljetnicu postojanja, ostvarila brojne međunarodne projekte, te je jedna od prvih u Hrvatskoj koja je imala integrirane skupine za djecu s posebnim potrebama.

Kako će izgledati nova dvorana pogledajte u našoj fotogaleriji:

Komentari