ŽENSKI RUKOMETNI KLUB KOKA

FOTO Neven Maruševec ponovo izabran za predsjednika ŽRK Koka

Objavljeno: 03.12.2019. 20:21

Zadnja izmjena: 03.12.2019. 20:30

U konferencijskoj dvorani GSD Varaždin održana je Izborna Skupština ŽRK Koka. U naredne četiri godine na čelu ŽRK Koka i dalje će biti dosadašnji predsjednik Neven Maruševec.

U novom Izvršnom odboru, uz predsjednika bit će i  Kazimir Sardelić, Marko Santo, Nada Šamarija, Krešimir Čop, Miroslav Ježovita, Lidia Belamarić i Damir Kuzminski. Također je izabran i novi Nadzorni odbor koji čine Boris Santo, kao predsjednik, Alan Mravlinčić, Neven Buljan i Željko Filipović.

Neven Maruševec naglasio je tradiciju ženskog rukometa u Varaždinu staru 70 godina, te posebno i vrhunske rezultate kluba u posljednjih nekoliko godina. Naveo je i neke objektivne poteškoće as kojima se susreće većina klubova u Varaždinu i Hrvatskoj. – Po izdvajanju za sport Hrvatska se nalazi na europskom dnu, a kako je dokazano da je briga o sportu izravno vezana s uspješnošću gospodarstva nadamo se da će se i kod nas početi više izdvajati za sport, što bi u konačnici dovelo i do razvoja društva, dodao je Maruševec.

Financiranje

Rad u ŽRK Koka u protekle četiri godine predstavio je izvršni direktor kluba Damir Premužić. U financijsko dijelu u protekle četiri godine ŽRK Koka je imao ukupni proračun u iznosu od 5.188.924 kuna, a posebno se izdvaja prošla godina zbog natjecanja u Chalange Cupu. U klubu trenutno trenira 145 igračica u šest natjecateljskih selekcija, a samo u jednoj sezoni imaju 82 puta su iznajmljivali autobus za odlazak na utakmice i turnire. Od ostalih poslova u klubu su zadovoljni s pokretanjem inicijative da se u Gradu Varaždinu osnuje Zaklada za vrhunski i tradicijski sport, kao još jednog izvora financiranja najboljih gradskih klubova.

ŽRK Koka dobio je pohvale i gostiju na Skupštini, između ostalih od Marinka Šipoša, višeg savjetnika za sport i tehničku kulturu Grada Varaždina, te Krešimira Čopa, predsjednika Saveza sportova Varaždinske županije i predsjednika Županijskog rukometnog saveza, te drugih uzvanika.     

Komentari