1. HUMANITARNA UTRKA GRADA ANĐELA

FOTO: Nezapamćen interesa Varaždinaca za humanitarnu utrku grada anđela

Objavljeno: 12.10.2019. 11:11

Zadnja izmjena: 12.10.2019. 12:13

U organizaciji Atletskog kluba Varaždin, Grada Varaždin i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina danas je održana izuteno posjećena 1. humanitarna utrka grada anđela, za Ivana Kišića, oboljelog od cerebralne paralize. 

Start utrke je kasnio skoro pola sata zbog prevelikog interesa građana koji su se došli prijaviti za utrku. Do početka utrke donacije je uplatilo za sudjelovanje u utrci više od 450 sugrađana ali je broj zainteresiranih bio veći. Međutim, zbog organizacijskih zahtjeva početak utrke nije mogao biti više odgađan.

Znak za start utrke dao je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok, koji se zahvalio svim sudionicima utrke i najavio da će utrka postati tradicionalna.

Damir Habijan, predsjednik varaždinskog Gradskog vijeća jedan od inicijatora ove utrke podsjetio je kako je s predsjedikom AK Varaždin Josipom Lackovićem dogovarao ovu utrku. - Tada nismo niti slutili da će utrka imati ovakav odjek u javnosti i biti ovako posjećena, naglasio je neposredno prije strata Habijan.

Na utrci je bio i Ivan Kišić koji se kratko zahvalio svima koji su mu pomogli na ovaj način, kako bi mogao nastaviti s neophodnim terapijama.

Ovo nije prva humanitarna utrka ovakvog karaktra, prije tri godine održana je pod nazivom „Krug sv. Nikole”, ali će zato utrka grada anđela najvjerojatnije postati tradicionalna.

Komentari