GRAD NOVI MAROF

Foto - Međunarodno glazbeno natjecanje u Novom Marofu okupilo rekordan broj sudionika

Objavljeno: 17.02.2023. 11:00

Zadnja izmjena: 17.02.2023. 11:00

Osnovna škola Novi Marof osmi je puta domaćin mladim glazbenicima iz Hrvatske i inozemstva, a na ovogodišnjem međunardno glazbenom natjecanju okupilo se 344 sudionika iz četriju država - Austrije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske. 

Profesor trube Dragan Logožar objasnio jeda se učenici natječu u deset disiciplina po tri kategorije, a natjecanje se cijeli ovaj tjedan,  od ponedjeljka do petka, održava na dvije lokacije – prostorima tamošnje glazbene škole i Kulturnog centra Ivan Rabuzin. Anđelko Bošnjak, ravnatelj Osnovne škole Novi Marof poručio je kako je ovo natjecanje postalo nezaobilazni dio njihovog školskog kalendara. Također, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač dodao je kako je „Mladi Padovec” u posljednjem desetljeću postalo najveće natjecanje osnovnih glazbenih škola u Hrvatskoj.

-Grad Novi Marof maksimalno pomaže i Osnovnoj i Glazbenoj školi. Naša Glazbena škola djeluje u gradskom prostoru i koristi ga besplatno, a još ćemo ga i dodatno urediti, staviti novu fasadu i krovište, urediti okoliš, tako da će imati još bolje uvjete za rad. Gledamo li prošlu godinu, mi smo za potrebe naših osnovnih škola, a tu ulazi i Osnovna škola Podrute sa svim područnim školama, pa sve do Osnovne škole Gornja Rijeka koju pohađaju naši učenici iz naselja Sudovec, izdvojili više od 4 milijuna kuna– rekao je Jenkač.

Komentari