evo detalja

Foto - Nizom aktivnosti obilježen Europski tjedan u Varaždinskoj županiji

Objavljeno: 09.05.2024. 17:42

Zadnja izmjena: 09.05.2024. 17:47

Varaždinska županija u suradnji sa Savjetom za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije, Koordinacijom za ljudska prava Varaždinske županije te Prvom gimnazijom Varaždin i Drugom gimnazijom Varaždin, i ove godine, organizirala je obilježavanje Europskog tjedna.

Zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec prilikom obilježavanja naglasila je:

- Varaždinska županija je u proteklom programskom razdoblju bila najuspješnija županija po povlačenju bespovratnih europskih sredstava. Koristi od toga vidljive su na svakom koraku. Zahvaljujući sredstvima Europske unije, osim kapitalnih ulaganja, koristi su vidljive i na području socijalne skrbi i civilnog društva – kazala je. 

Kako se razdoblje od 9. svibnja 2023. do 8. svibnja 2024. godine u Europskoj uniji označilo kao „Europska godina vještina“ Savjet za obrazovanje, gospodarstvo i međuregionalnu suradnju Varaždinske županije organizirao je tribinu na temu „Vještine i budućnost tržišta rada“. 

- Osim vrijednosti koje njeguju sve zemlje članice Europske unije, zajedničko nam je i tržište rada na kojem građani svih zemalja članica mogu neometano ulagati, poslovati, raditi. Biti u jednom takvom društvu zemalja članica kao što su Švedska, Danska, Nizozemska, Njemačka, Austrija nije samo pitanje prestiža, već i pitanje transformacije, sigurnosti, razvoja – naglasio je na tribini župan Anđelko Stričak.

Komentari