ugodno druženje i utakmice

Foto - NK Novi Marof proslavio 95 godina postojanja

Objavljeno: 20.06.2022. 18:21

Zadnja izmjena: 20.06.2022. 18:21

Najvažnija sporedna stvar na svijetu u Novom je Marofu ove nedjelje bila glavna. Naime, jedan od najstarijih hrvatskih klubova, NK Novi Marof obilježio je svojih 95 godina postojanja.

Ono po čemu se ovaj Klub posebno ističe je rad s mlađim dobnim kategorijama i vrlo uspješnom Školom nogometa. Kako bi se to dodatno izdvojilo, ovom se proslavom željelo posebno istaknuti polaznike škole pa su u tu svrhu odigrane prijateljske utakmice polaznika s NK Varaždinom, NK Slaven Belupom, NK Radnikom Križevci i NK Slobodom Varaždin, a ujedno su i najmlađi polaznici Škole nogometa, 2015. i 2016. godište (Otvorena škola nogometa) odigrali međusobnu utakmicu.

Otvorena škola nogometa u sklopu Škole, kako ističe voditelj i trener juniora i kadeta Matija Mešnjak segment je među prvim takvim u Varaždinskoj županiji. Voditelj je zadovoljan jer kako kaže, vlada velik interes za Školu nogometakoju trenutno polazi između 160 i 170 djece s tendencijom rasta, što ju čini drugom najrazvijenijom školom nogometa u županiji.

- To sve ne bi bilo moguće bez pomoći zajednice i lokalne samouprave. Grad Novi Marof svom klubu pomogao je rekonstrukcijom glavnog terena, odvodnjom, postavljanjem natkrivenih tribina. U izgradnji je još jedan teren kojim će se broj polaznika udvostručiti - rekao je Mešnjak.

Komentari