NOGOMETNI KLUB VARAŽDIN

FOTO: NK Varaždin u pripreme krenuo bez pojačanja i bez prvog trenera, a na prozivku neplanirao došao i bivši trener

Prvom treningu odazvalo se tridesetak igrača bez Leona Benka, koji je dobio još nekoliko dana odmora, a dosadašnji pomoćni trener Zoran Kastel vodi pripreme. Pojačanja za sada nema, a na prozivci se pojavio i biši trener Branko Karačić.
Objavljeno: 19.06.2019. 18:52

Zadnja izmjena: 19.06.2019. 19:51

U prostorijama NK Varaždin održana je prozivka igrača i prvi trening pred pripreme za prvoligašku sezonu.

Prvom treningu odazvalo se tridesetak igrača bez Leona Benka, koji je dobio još nekoliko dana odmora, a dosadašnji pomoćni trener Zoran Kastel vodi pripreme s kondicijskim trenerom Bojanom Golubom. Pojačanja za sada nema, a na prozivci se pojavio i biši trener Branko Karačić.

Želio se zahvaliti igračima na suradnji, a kako mu je proteklog tjedna umrla majka izjava da je imao "težak tjedan" može se sasvim drugačije protumačiti. -  Imao sam težak tjedan, ali sve sam izdržao. Otišao sam u nedjelju s uvjerenjem da ćemo se družili u Prvoj ligi. Poštujem odluku kluba. Da sam očekivao takav rasplet, nisam. To je cijena trenerskog posla i bit ću veliki navijač Varaždina. Žao mi je, ali i to je život, dodao je Karačić i rukovao se sa svim igračima te otišao. 

Na izravno pitanje o razlozima odlaska trenera, predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek rekao je kako se nisu složili oko više stvari i da je dogovor da u javnost ne iznose detalje. 

Jertec: "Nedostaje četiri, pet igrača za prvu postavu."

U pripreme se tako krenulo s igračkim kadrom iz prošle sezone bez Maksa Juraja Čelića, koji je otišao u Goricu, a priključeni su mladi igrači iz pogona NK Varaždina dok su na probu došli Borna Oštrek, Marko Posavec, Matija Kanceljak i Drilon Sadiku.

Tijekom priprema plan je da odrade 29 treninga i odigraju šest pripremnih utakmica, ali moguće su izmjene ukoliko se pronađe novi trener seniorske momčadi. Dogovoren je odlazak na pripreme u Kupres 27. lipnja gdje će ostati osam dana i odigrati utakmice sa Željezničarom i Veležom.

Kapetan Dario Jertec bio je konkretniji i rekao da ekipi nedostaje četiri do pet pojačanja, igrača koji će biti u prvoj postavi. Na to je predsjednik Stjepan Cvek rekao kako se razgovara s Dinamom i Rijekom o nekim igračima koji njima neće trebati i da se pregovara s Varaždincima Glavinom, Tkalčićem i Dinom Škvorcom.

Na kraju je Cvek rekao kako niti financijska konstrukcija za prvoligašku sezonu još nije zatvorena te kako još nema odgovora od Grava Varaždina ni Varaždinske županije. 

Na popisu igrača NK Varaždina trenutno se nalaze: Ivan Nevistić, Ante Mrmić, Dinko Gavranović, Fran Cerovčec, Emanuel Črnko, Ivan Posavec, Leonard Vuk, Karlo Sambolec, Sven Golub, Niko Havelka, Marko Stolnik, Luka Mezga, Patrick J. O. Kesse, Hrvoje Crnčec, Dejan Glavica, Karlo Težak, Matija Kolarić, Shohei Yokoyama, Mario Zebić, Matej Senić, Mario Brlečić, Frane Šiljić, Leon Benko, Dario Jertec, Stjepan Babić, Kristian Fućak, Ivan Miličević i Dominik Perković. 

 

Komentari