općina jalžabet

Foto - Noćnom vježbom žurnih službi završeno obilježavanje dana Općine Jalžabet

Objavljeno: 21.11.2022. 19:14

Zadnja izmjena: 21.11.2022. 19:14

Općina Jalžabet povodom obilježavanja Dana općine organizirala je pokaznu vježbu operativnih snaga vlastitog sustava civilne zaštite.

U središtu zbivanja odnosno pokazne vježbe pod nazivom "Novakovec 2022." bila je intervencija šest DVD-ova, a njima su se u odgovoru na potrebu spašavanja unesrećenih s budućeg kupališta nadomak Novakovcu, ugroženog naglim porastom vodostaja rijeke Plitivice, u izvlačenju "unesrećenih" pridružili predstavnici hitne medicinske službe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i HGSS-a, Stanice Varaždin.

V.d. zapovjednika VZO Jalžabet i koordinator na lokaciji vježbe Nikola Križanić na samom je završetku postrojio je svih 70-ak sudionika vježbe te predao prijavak općinskom načelniku Rajku Solaru. Općinski načelnik u svojem je osvrtu čestitao svim sudionicima vježbe i zahvalio na predanom radu u okviru različitih žurnih službi, uz poseban naglasak na vatrogasne snage koje su kao jedina domicilna operativna snaga na području Općine pokazali zavidnu razinu opremljenosti i stručnosti.

Komentari