17. Olimpijski festival dječjih vrtića

FOTO NOGOMET I MAŠTA Pogledajte kako mališani iz varaždinskih vrtića zamišljaju Svjetsko nogometno prvenstvo

Objavljeno: 14.05.2018. 15:24

Zadnja izmjena: 14.05.2018. 15:32

Nakon teniskog višeboja, kojim je počeo 17. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina i partnera, festival je nastavljen likovnom radionicom.

Tema likovne radionice bila je Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji. Svoje likovno viđenje nogometa i hrvatske nogometne reprezentacije, dali su mališani iz 11 dječjih vrtića: Bajka, Čira-Čara, Društvo Naša Djeca, Panda, Vlakić, Zeko i DV Varaždin – Aleja, Gortanova, Trakošćanska, Dravska i Biškupec. Foto zapisi dječjeg likovnog druženja u sklopu Olimpijskog festivala bit će poslani Hrvatskom nogometnom savezu kao podrška izborniku Zlatku Daliću i Vatrenima.

Olimpijski festival nastavljen je u ponedjeljak, 14. svibnja, kada su se djeca okušala u spretnosti vožnje biciklom, dok će se u utorak, 15. svibnja, okušati u plivanju na varaždinskim Gradskim bazenima. Završnica Olimpijskog festivala bit će u četvrtak, 17. svibnja, od 16 sati na Sportskom centru „Sloboda“ kada će se varaždinski mališani natjecat u nogometu te u atletici (trčanje 50 m, skok u dalj, bacanje loptice i štafeta 4x25 m).

Na 17. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina sudjeluje ukupno 570 djevojčica i dječaka iz 17 dječjih vrtića. Najvažnija poruka i svrha Festivala, koji je Hrvatski olimpijski odbor prvi put organizirao 2002. godine preuzevši varaždinsku inicijativu, jeste da se djeci u najranijoj dobi na njima razumljiv i blizak način, kroz igru, približe olimpijske vrijednosti – uvažavanje, izvrsnost i prijateljstvo.

 

Komentari