održan prijem

Foto - Nogometaši Druge gimnazije osvojili treće mjesto na Svjetskom školskom prvenstvu

Objavljeno: 02.08.2023. 14:24

Zadnja izmjena: 02.08.2023. 14:25

Ekipa mladića  iz Druge gimnazije Varaždin je na nedavno održanom Svjetskom školskom prvenstvu u nogometu koje se održalo u gradu Rabatu u Maroku osvojila veliko i značajno treće mjesto.

Kapetan ekipe Niko Blaguški opisao je tijek samog natjecanja i protivničke ekipe s kojima su se susreli te se u ime ekipe zahvalio svima koji su zaslužni za osvajanje ove medalje, a posebno je pohvalio dečke koji su se lavovski borili na prvenstvu. Povodom ovog velikog uspjeha, župan Varaždinske županije Anđelko Stričak priredio je prijem za članove ekipe.

- Osim ovog sjajnog rezultata, bitno je naglasiti da je ovo jedan od najljepših poklona kojeg su naši sugrađani mogli dobiti uoči jednog od najvažnijih državnih blagdana: Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Da nije bilo žrtve hrvatskih branitelja, vi sigurno ne bi imali prilike sudjelovati na tom prestižnom natjecanju i osvojiti treće mjesto. Na početku mandata naglasio sam da gradimo sustav jednakih šansi, zavidnu obrazovnu infrastrukturu i da potičemo naše učenike da budu što motiviraniji te da sudjeluju na svim natjecanjima koja im se pružaju. Medalje koje osvajate govore u prilog tome da smo na dobrom putu. Ova bronca je za sve nas zlato! - rekao je Stričak.

'Podržavamo sportaše'

Čestitke je  u ime svih gradonačelnika i načelnika uputio i gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj.

- Sretan sam što vas je tako puno iz grada Varaždina, od 19 igrača 9 je Varaždinaca. I radi toga, ali i da podržimo cijelu vašu ekipu igrača iz naše županije, Grad Varaždin odlučio je financijski pomoći i omogućiti im odlazak u Maroko jer znamo koliko im je bilo važno da odu tamo. Uvijek ćemo, koliko god možemo, podržavati sportaše, pogotovo one vrhunske, u što i vi spadate. Grad Varaždin je drugi u Hrvatskoj po rangu izdvajanja za sport. Svake godine povećavamo sredstva Zajednici sportskih udruga, pa smo tako u zadnje dvije godine već skoro 20 posto podigli iznose da klubovi i treneri mogu raditi i da možete postizati ovakve rezultate - dodao je Bosilj.

'Uvijek se vratimo s medaljama'

Da je nogomet nešto po čemu smo prepoznatljivi u svijetu naglasio je predsjednik Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić.

- Danas opet moramo biti ponosni i nekako smo već naučili kada dođemo na neku veliku završnicu da se iz te završnice, kao Hrvatska, vratimo s medaljama. Nakon bronce u Kataru, vratili su se naši dečki s broncom iz Maroka. Nogomet je nešto što posebno spaja ljude, nešto po čemu smo stvarno poznati. Kao predsjednik Županijskog nogometnog saveza, gdje imamo gotovo 6 tisuća registriranih igrača, a kao Hrvatski nogometni savez gdje je ukupno 130 tisuća registriranih igrača koji se bave nogometom, mi smo jedna najmasovnija organizacija i u ime te organizacije ja vam čestitam i želim vam puno uspjeha u daljnjoj karijeri - rekao je Horvatić.

Komentari