obilazak radova

Foto - Nove cvjetne instalacije na varaždinskim ulicama

Objavljeno: 28.03.2024. 17:42

Zadnja izmjena: 28.03.2024. 17:42

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj obišao je djelatnike gradske tvrtke Parkovi prilikom postavljanja tegla, žardinjera i mobilnog drvoreda u centru grada.

Poznata mjesta poput Uršulinske, Franjevačkog trga, Habdelićeve, Kukuljevićeve i Pavlinske ulice sada su obogaćena raznovrsnim biljem. Novost su dvanaest visokih tegli postavljenih duž Gundulićeve ulice, popularne Dućanske, koje sada krase stupaste tise, stupasta božikovina, patuljasti bor i viseći kotoneaster. Također, Draškovićeva ulica je oplemenjena s osam velikih tegli koje sadrže piramidalnu i kuglastu božikovinu, fotiniju i cedrove.

- Ove biljke ne samo da krase grad tijekom proljeća i ljeta, već će ostati kao stalni ukras i kroz hladnije mjesece jer su u njih zasađene uglavnom vazdazelene biljne vrste. U danima koji dolaze, postojeći mobilni drvoredi, tegle i žardinjere bit će kontinuirano nadopunjavane trajnicama i vazdazelenim biljem, stvarajući tako još živopisniji i raznolikiji gradski pejzaž - ističu iz Grada Varaždina. 

Komentari