ŽUPANIJSKI NOGOMETNI SAVEZ VARAŽDIN

FOTO: Novi laptopi za sve klubove, donacija oko 1.000 lopti, igranje utakmica i subotom

Objavljeno: 25.02.2019. 20:29

Zadnja izmjena: 25.02.2019. 22:59

U prostorijama ŽNS Varaždin okupili su se predstavnici svih nogometnih klubova koji se natječu u županijskim nogometnim ligama.

Osim tehničkih pitanja o održavanju nastvaka sezone, predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić upoznao je sve prisutne da su na svim dosadašnjim plenumima sudaca, delegata i trenera pozitivno ocijeno uvođenje snimanja utakmica. Trenerima snimke služe za analizu a sucima i delegatima za ujednačavanje kriterija i izbjegavanje pogrešaka. Klubov isu također zadovoljni jer se njihove eventzualne žalbe razmatruju uz snimku.

- Tako ćemo od jeseni uvesti snimanje utakmica i u Međužupanijskoj nogometnoj ligi, koju od jeseni vodi ŽNS Varaždin, a snimat će se i utakmice nove 3. HNL Sjever, najavio je Horvatić. 

Što se tiče sljedeće sezone u 3. HNL Sjever ŽNS Varaždin participirat će s tri kluba. Za sada se prijavio samo jedan klub, NK Podravina.

Dva milijuna kuna

- Na Skupštini ŽNS Varaždin svaki klub će dobiti novi laptop, a planira se uskoro i podjela 800 do 1.000 lopti, najavio je Horvatić, te dodao kako će se utra u HNS-u donijeti odluka o dodjeli sredstava za infrastrukturu.

- Kada znamo s koliko sredstava raspolažemo tada ćemo moći vidjeti koliko ćemo projekata moći realizirati. U financiranje se moraju uključiti i klubovi, lokalna samouprava i sponzori, dodao je Horvatić. Neslužbeno je rečeno kako se radi o iznosu od oko 2 milijuna kuna.

Od ostalih novosti u županijskim nogometnim ligama važno je da će posljednji par igrati subotom, kao i klubovi koji su se javili da bi bili domaćini subotom.

 

Komentari