dani grada

Foto - Svečana sjednica u Novom Marofu: Puna dvorana i naglasak na stambenoj izgradnji

Izgradnja istočne obilaznice u Novom Marofu jedan je najvećih infrastrastrukturnih zahvata u Varaždinskoj županiji, a radovi bi trebali biti završeni krajem ove godine....

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 10.06.2022. 20:26

Zadnja izmjena: 11.06.2022. 08:26

Foto: Luka Šalamun

Grad Novi Marof slavi svoj dan, a svečana sjednica Gradskog vijeća odlična je prilika da se gradska vlast osvrne na realizirane projekte, ali i da se najave novi.

Izgradnji istočne obilaznice u Novom Marofu jedan je najvećih infrastrastrukturnih zahvata u Varaždinskoj županiji, a radovi bi trebali biti završeni krajem ove godine. Uz to, gradonačelnik Siniša Jenkač najavio je izgradnju novog trgovačkog centra naziva "Retail Park" na južnom ulazu u Marof, dok Grad Novi Marof također ima velike planove za uređenje budućeg centra grada s izgradnjom sportskog parka vrijednog 100 milijuna kuna. Ono na što se gradonačelnik posebno osvrnuo u govoru je izgradnja stambenih zgrada.

- Izmjenom prostornog plana omogućujemo izgradnju stambenih zgrada i drago mi je da su to prepoznali naši lokalni investitori i kupili nekoliko površina na kojima će graditi stambene zgrade i omogućiti sve ono što smo ovdje predvidjeli i sve ono što radimo na demografiji i omogućavanju da oni najmlađi mogu živjeti kvalitetno, pa do investicija Županije i Ministarstva u srednje i osnovna škole na području Marofa i upravo je ta stambena izgradnja vrlo važna - rekao je Jenkač.

'160 milijuna razloga za osmijeh'

Župan Anđelko Stričak je nakon promo videa u kojima su nabrojani svi projekti slikovito rekao kako 'Marofčani i Marofčanke imaju 160 milijuna razloga za osmijeh'.

- Ovih 90 investicija rade se zbog vas, da vam život bude što lakši i komotniji, a neke investicije ste čekali od prošlog tisućljeća. Od 1987. čekate istočnu obilaznicu i očito se trebao posložiti tajming, vrijeme, događaji i ljudi. Vaš biser je također Grebengrad i njega treba obnoviti i privesti turističkoj svrsi. Još jednom čestitka vodstvu Grada Novog Marofa na svemu što poduzima da bi se svi bolje i komotnije osjećali. Želim vam puno sreće i uspjeha u radu - rekao je Stričak između ostalog.

'Iza milijuna stoji puno rada'

Okupljenima se ispred gradonačelnika i načelnica obratio i načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić. 

- Sve ovo što sve vidjeli, svi ovi milijuni, svi misle da se do toga dođe jako lako, no iza toga stoji puno rada. Vaš gradonačelnik je osim toga i saborski zastupnik, no kada bi on morao birati hoće li biti saborski zastupnik ili gradonačelnik, on bi ostao gradonačelnik jer on svoj posao radi sa voljom - rekao je Horvatić između ostalog. 

Komentari