društveni život grada

NOVO KINO NA STAROM MJESTU Ivanečko kino otvoreno uz prigodni program i Ratove zvijezda

Objavljeno: 31.12.2016. 10:38

Zadnja izmjena: 31.12.2016. 13:05

Foto: Grad Ivanec

Prigodnom svečanošću jučer je u Ivancu otvoreno obnovljeno kino u čiju je rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje dosad uloženo oko 3,7 milijuna kuna, a kino je obnovljeno od poda do stropa.

Gradonačelnik Milorad Batinić je prilikom otvorenja istaknuo: ' Otvaranje novog kina nije samo završetak jedne velike investicije i vrlo zahtjevnog posla koji ju je pratio. To je ujedno i jedan od onih posebnih trenutaka, koji pobuđuju i veliko osobno zadovoljstvo i satisfakciju, a to je kad građanima na dar predajemo objekt za kulturu danas, ali i idućih nekoliko desetljeća'.

- Zbog visoke razine ulaganja Grada kroz proteklih desetak godina prvenstveno u gospodarsku i komunalnu infrastrukturu, društveni život građana u tom je razdoblju trpio. Ova kinodvorana rezultat je novog strateškog opredjeljenja i zaokreta Grada Ivanca prema novom razvojnom ciklusu koji je vezan uz gradnju nove i modernizaciju postojeće društvene infrastrukture. – rekao je gradonačelnik i pritom najavio skoro otvaranje Muzeja planinarstva.

Ravnatelj učilišta Mario Kramar ovo je prilikom nadodao kako je riječ o obnovljenom starom kinu Prosvjeta, no budući da je u njemu gotovo sve promijenjeno, vrlo lako se moće reći kako se tu radi o potpuno novom objektu na starom mjestu.

Nakon službenog dijela programa, uslijedila je prva 3D projekcija filma u novoj dvorani, te su svi posjetitelji uz uporabu specijalnih naočala uživali u filmu Rouge One: Priče iz Ratova Zvijezda.

 

Komentari