Novi Marof

Foto - Novomarofska Udruga Medarica donirala med Dječjem vrtiću Novi Marof

Objavljeno: 03.02.2024. 09:38

Zadnja izmjena: 03.02.2024. 09:49

Foto: Vox media

Kako bi djeci stvorili pozitivne prehrambene navike, Udruga Medarica Novi Marof posjetila je Dječji vrtić Novi Marof te su djeci, uz edukativnu priču, podijeljene staklenke meda.

Kako je rekao predsjednik Udruge Medarica Novi Marof, Vlado Topolovec, riječ o akciji koja promiče sve ono što pčelari rade, ali promiče i pozitivne prehrambene navike kod djece. Ujedno se osvrnuo i na situaciju u pčelarstvu, navodeći kako se svake godine broj pčelinjih zajednica smanjuje do 10 posto. Akcija se provodi četvrtu godinu zaredom, a Udruga je ovoga puta prikupila 150 teglica meda. Zadovoljstvo donacijom nije krila ni ravnateljica Dječjeg vrtića Novi Marof, Karolina Fotak koja je istaknula kako oni med u vrtiću koriste tokom cijele godine. Donaciju je pohvalio i gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Radi se o domaćem medu i na taj se način omogućava našoj djeci da koriste kvalitetan, domaći i provjereni med. Znamo da se na policama trgovina zna pronaći med upitne kvalitete, stoga mi je drago da naši medari svake godine odvoje više staklenki meda za djecu - rekao je gradonačelnik Jenkač te dodao kako Grad svake godine potporama pomaže pčelarima kako bi sačuvali svoj pčelinji fond.

Komentari