Grad Novi Marof

Foto - Novomarofski obrtnici proslavili 55. obljetnicu: 'Izazova ima, ali broj obrta konstantno raste'

Objavljeno: 11.12.2023. 08:40

Zadnja izmjena: 11.12.2023. 08:40

Foto: Grad Novi Marof

Svečanom sjednicom Skupštine Udruženja, novomarofski obrtnici proslavili su u Možđencu 55. obljetnicu organiziranog djelovanja obrtništva u Novom Marofu.

Udruženje obrtnika Novi Marof član je Obrtničke komore Varaždinske županije, a prema riječima predsjednika Udruženja, Zvonimira Pisačića, od 1968. godine broj obrtnika višestruko je porastao.

- Na samom je početku bilo 160 obrtnika koji su se pridružili Udruzi, a od tada do danas, broj obrta je u konstantnom porastu pa tako sada imamo oko 530 obrta. Većina obrta koji se sad otvaraju su intelektualni ili građevinski jer to je ono što ide. Nije nam bilo lako, na rad obrtništva itekako je utjecala energetska kriza i porast troškova – rekao je.

Gradonačelnik Siniša Jenkač ovog prilikom rekao je kako lokalna samouprava pomaže.

- Grad Novi Marof ima program stipendiranja učenika deficitarnih, odnosno obrtničkih zanimanja i sve je vidljivija ozbiljna promjena trenda. Prije pet godina raspisali smo natječaj za 20 stipendija i primili 12 prijava, prošle godine javilo nam se 95 učenika i svi su zadovoljili uvjete, a ove godine njih 93 – istaknuo je.

Na svečanoj je sjednici bio i predsjednik Obrtničke komore Varaždinske županije Igor Šoković koji je članovima novomarofskog Udruženja obrtnika čestitao na 55 godina rada.

Komentari