OPĆINA MARUŠEVEC

FOTO Obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u općini Maruševec

Objavljeno: 18.11.2020. 18:14

Zadnja izmjena: 18.11.2020. 18:14

S tugom i pijetetom, građani Općine Maruševec obilježili su 18. studeni, Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Svetu misu za sve poginule i preminule branitelje predvodio je župnik Župe Svetog Jurja mučenika Maruševec Krunoslav Milovec, a poštujući epidemiološke mjere misi su nazočili građani, članovi braniteljskih udruga, kao i predstavnici Općine Maruševec.

Nakon mise, okupljeni su odali su počast mimohodom do spomenika žrtvama ratova i poraća uz Župnu crkvu te paljenjem svijeća za sve branitelje heroje koji su branili Hrvatsku te grad Vukovar i Škabrnju.

Načelnik Damir Šprem, zamjenik načelnika Mario Klapša te predsjednik Općinskog vijeća Marijan Fatiga položili su vijenac i zapalili svijeće i kod spomenika svim braniteljima u blizini Dvorca Maruševec, ističući pritom kako se na današnji dan uz dužno poštovanje prisjećamo naših sugrađana i svih branitelja koji su dali ogroman doprinos u obrani Vukovara i Škabrnje.

Uoči Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, podno Župne crkve predstavnici Općine Maruševec i članovi UDVDR Podružnice Maruševec zapalili su preko 140 lampiona te tom simbolikom odali počast svim herojima koji su branili grad Vukovar, simbol hrvatske slobode.

Komentari