općina bednja

Foto - Obilježen početak nove školske godine u Općini Bednja za 29 prvašića

Objavljeno: 04.09.2023. 13:12

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 14:22

Općina Bednja svečano je obilježila početak nove školske godine, a u čast učenika prvog razreda održana je i svečana priredba u Osnovnoj školi Franje Serta Bednja kojom su dočekali prvašiće.

U školsku godinu 2023./2024. upisano je 29 prvašića, a njih su učenici starijih razreda dočekali recitacijama, dok im je ravnateljica Osnovne škole Franje Serta, Sanja Majcen, zaželjela uspješan početak školovanja u novoj sredini. Načelnik Općine Bednja, Damir Poljak, prisustvovao je svečanom obilježavanju početka nove školske godine i u matičnoj Osnovnoj školi Franje Serta Bednja, te i u Područnim školama Vrbno i Cvetlin. 

- Želim vam dobrodošlicu u svijet obrazovanja, gdje ćete stjecati nova znanja, prijatelje i iskustva. Svima želim uspješnu novu školsku godinu, ispunjenu uspjehom, radom i zadovoljstvom u svemu što radite. Općina Bednja stoji uz vas i pružit će vam podršku u vašem obrazovnom putovanju. Nastojat ćemo osigurati što bolje uvjete za učenje i rast, jer vaše obrazovanje je naša investicija u budućnost - rekao je načelnik Damir Poljak te najavio i radove na sportskim dvoranama u Bednji i Vrbnu kako bi se osigurali bolji uvjeti za školovanje.

Kako je pritom dodao, u sklopu podrške obrazovanju i budućnosti mladih generacija, Općina Bednja je osigurala financijsku pomoć za 29 prvašića kako bi im olakšala nabavku školskih materijala i pribora. Osim prvašića, Općina također pomaže studentima, učenicima u domovima te onima koji školuju izvan Varaždinske županije.

Komentari