obilazak škola

Foto - Obilježen početak nove školske godine za 19.072 učenika širom Varaždinske županije

Objavljeno: 04.09.2023. 14:26

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 14:26

Za 19.072 učenika osnovnih i srednjih škola diljem Varaždinske županije danas je započela nova školska godina.

U osnovne škole krenulo je 12.385 učenika, a u srednje 6.687. Prvi puta u školske klupe sjelo je 1.406 prvašića i 1.820 učenika prvih razreda srednjih škola. Dobrodošlicu kako učenicima prvih razreda varaždinske Elektrostrojarske škole, tako i prvašićima u Osnovnoj školi Gornji Kneginec, uz ravnatelje Igora Kosa i Miljenka Rožmarića, poželjeli su župan Anđelko Stričak i njegova zamjenica Silvija Zagorec, pročelnik Miroslav Huđek i načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški.

- Produžen boravak organiziran je u 22 osnovne škole za 1.044 djece, osigurano je 126 pomoćnika u nastavi za 128 učenika u osnovnim i srednjim školama. Osigurano je 6 milijuna eura za daljnji nastavak sufinanciranja troškova prijevoza učenika srednjih škola, stipendiranja učenika i studenata, njihova nagrađivanja, prehrane te za rad 14 centara izvrsnosti i 5 strukovnih centara. Uskoro ćemo odabrati projektanta za dogradnju Glazbene škole u Varaždinu. Projektiramo izgradnju sportskih dvorana u osnovnim školama u Bisagu i Varaždinskim Toplicama, dok su u pripremi još 22 natječaja za projektiranje dogradnje školskih prostora i sportskih dvorana - rekao je Stričak.

'Milijunski iznos'

Pročelnik Huđek rekao je kako je najveći interes ove godine prevladavao za strukovna zanimanja. Pobijedilo je strojarstvo, slijedi ga elektrotehnika, a nakon dosta godina vratio se i interes za graditeljstvo. U ime svih zaposlenika i djelatnika Elektrostrojarske škole, dobrodošlicu učenicima zaželio je ravnatelj Igor Kos, dok je ravnatelj Osnovne škole Gornji Kneginec Miljenko Rožmarić naglasio kvalitetu obrazovanja. Načelnik Općine Gornji Kneginec Goran Kaniški također im je poželio puno uspjeha u novoj školskoj godini.

- Osnovna škola Gornji Kneginec svojom kvalitetom privlači djecu i iz okolnih općina, tako da nemamo pad broja djece upisane u prve razrede, što nam je posebno važno. Nastojimo čim više razvijati kvalitetu naše škole, pa tako između ostalog, ulažemo u produljeni boravak i druge programe koje sufinanciramo vezano uz osnovnu školu. Riječ je o milijunskom iznosu na godišnjoj razini, ali ako znamo što njime dobivaju učenici, ali i sami roditelji, onda su sredstva i više nego opravdana - zaključio je Kaniški.

Komentari