kod spomen obilježja

Foto - Obilježena 31. obljetnica odlaska varaždinskih policajaca u Vukovar

Objavljeno: 11.09.2022. 09:01

Zadnja izmjena: 11.09.2022. 09:55

Polaganjem vijenaca te paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim i nestalim policajcima PU varaždin ispred PU varaždinske obilježena je 31. obljetnica odlaska zasebne postrojbe policijske uprave varaždin u Vukovar.

Obilježavanje je održano u organizaciji HDLSKL - podružnica Varaždinske županije, udruge zatočenih i nestalih branitelja Varaždinske županije te udruge roditelja i udovica poginulih branitelja domovinskog rata Varaždinske županije. Uz članove i pripadnike braniteljskih udruga te predstavnika PU varaždinske, svijeću je zapalio te počast odao i župan Varaždinske županije Anđelko Stričak.

- Od 37 poginulih policajaca PU varaždinske 31 je poginuo u Vukovaru te u pokušaju proboja za Vukovar. Petorica se vode kao nestali. Danas kada svjedočimo brutalnoj agresiji Rusije na Ukrajinu smatram da ta žrtva naših policajaca još više dolazi do izražaja jer se vidi koliki je njihov doprinos u izgradnji mira, a s druge strane vidi se koliko je rat grozan i strašan. Stoga ovo obilježavanje ima svojevrsnu poruku, da se uvijek moramo prisjećati njihove žrtve koja nije bila uzaludna. Neka im je vječna slava i hvala - rekao je Stričak.

Nakon odavanja počasti velečasni Dragutin Bogadi predvodio je molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Napomenimo kako se radi o postrojbi koja je dana 11. rujna 1991. godine sa 185 pripadnika iz tadašnjih policijskih stanica Varaždin, Ivanec, Ludbreg, Novi Marof i Čakovec, upućena na smjenu dotadašnje postrojbe u Vukovar i ostala tamo do kraja obrane Vukovara. 

Komentari