još od 1957. godine

FOTO Obilježena 60. godišnjica bolničkog odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju u Toplicama

Objavljeno: 02.10.2017. 17:47

Zadnja izmjena: 02.10.2017. 17:48

U Varaždinskim Toplicama u subotu je svečano obilježena 60. godišnjica bolničkog odjela Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Sve je počelo 1957. godine s oko 50 kreveta, a danas se o gotovo tisuću pacijenata dnevno brine 670 djelatnika Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, koja to ime nosi od 1993. godine.

U hrvatskim okvirima Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice uvažena je medicinska ustanova koja je iznikla u prirodnom okruženju grada Varaždinskih Toplica na višestoljetnoj lječilišnoj tradiciji s ponudom temeljenom na prirodnim ljekovitim činiteljima, ali i vrhunskom znanju liječnika i zdravstvenih radnika ove ustanove.

'Da budete perjanica u EU'

Na početku svečanosti goste u Varaždinskim Toplicama te djelatnike bolnice pozdravio je ravnatelj Damir Mihalić koji je istaknuo da bi fizikalna medicina i rehabilitacija trebali biti više na ljestvici hrvatske medicine i vrednovanja struka te najavio da će Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice za dvije godine imati velikih razloga za zadovoljstvo.

- Mi smo jedna od najvećih rehabilitacijskih ustanova u Hrvatskoj. Uz liječnike tu je i 105 medicinskih sestara i 140 fizioterapeuta. Naši stručnjaci sudjeluju na svim relevantnim skupovima u Hrvatskoj i inozemstvu. - riječi su ravnatelja Mihalića.

Na skupu u Varaždinskim Toplicama bio je i predsjednik Hrvatskog društva za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu prof. dr. sc. Tonko Vlak koji je istaknuo da je bolnica dala nemjerljiv doprinos nastanku hrvatske rehabilitacijske medicine te najavio da će, nakon što je neko vrijeme nastavna baza osječkog Medicinskog fakulteta, uskoro biti i splitskog.

Toplička gradonačelnica Dragica Ratković čestitala je obljetnicu bivšim i sadašnjim djelatnicima bolnice.

- Za dvije godine okupit ćemo se na još većoj svečanosti jer imamo ljude, kapacitete i znanje, sve što treba jedna bolnica u Varaždinskim Toplicama. Želim da budete perjanica u rehabilitaciji, ne samo u Hrvatskoj nego i u Europskoj uniji. - kazala je gradonačelnica, a zamjenik varaždinskog župana Robert Vugrin, podsjetivši na povijest lječilišta u Varaždinskim Toplicama, naglasio je da grad i bolnica imaju velike mogućnosti. Na kraju svečanosti obilježavanja 60. godišnjice bolničkog odjela u Varaždinskim Toplicama gosti su obišli novouređene odjele Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju.

Komentari