NOGOMETNI KLUB ORAČ

FOTO Obilježena 71. godišnjica Nogometnog kluba Orač iz Petrijanca utakmicom NK Orač - NK Inter Zaprešić

Objavljeno: 25.09.2018. 18:05

Zadnja izmjena: 25.09.2018. 21:01

Foto: Luka Šalamun

NK Orač obilježio je 71. godišnjicu postojanja i djelovanja utakmicom NK Orač - NK Inter Zaprešić.

- Klub je osnovan 1947. godine i svake godine svečano obilježimo godišnjicu, rekao je načelnik općine Petrijanec Željko Posavec. - Prošle godine smo organizirali utakmicu Stari - Mladi a ove godine smo doveli Inter iz Zaprešića. To je nagrada za naše nogometaše jer ne igraju svaki dan s prvoligaškom ekipom.

Na području općine Petrijanec djeluju NK Orač u Petrijancu i NK Nova Ves u Novoj Vesi. Zajedno su oformili Nogometni centar u kojem imaju šest uzrasnih kategorija koje se ravnopravno natječu u regiji. Oba kluba natječu se u 3. županijskoj nogometnoj ligi i do sada im ide odlično pa se nadaju da će iduće godine napredovati u ligu više. Osim ova dva kluba na opdručju općine djeluje još i NK Majerje koje u svom sastavu ima samo veterane.

- Ekipa NK Orač ssastavljena je od domaćih igrača, iz juniorskog i kadetskog sastava. Dobra su klapa, vrlo malda ekipa u kojoj najstariji igrač ima 29 godina. Općina financijski i na sve ostale načine podržava rad klubova. Oni okupljaju ukupno oko 150 djece i kvalitetno rade s njima. Svi rade volonterski i uprava i igrači, dodao je načelnik Posavec.

NK Orač upravlja sportskim centrom u Petrijancu u kojem osim nogometnog igrališta postoje dva teniska terena, teren za odbojku na pijesku, mali nogomet te košarkaško igralište.  

- Trener NK Orač je Josip Mužek, također domaći trener, a predsjednik je Stjepan Kleneček koji okuplja velik broj volontera i zaljubljenika u sport koji zajednički djeluju za boljitak kluba, naglasio je načelnik Posavec.  

Klub je od Županijskog nogometnog saveza Varaždin dobio plaketu koju je predsjednik ŽNS Varaždin Nenad Horvatić predao predsjedniku NK Orač Stjepanu Klenečeku.

Komentari