općina petrijanec

Foto - Obilježena dvjestota obljetnica posvećenja župne Crkve svetog Petra u Petrijancu

Objavljeno: 26.05.2022. 10:39

Zadnja izmjena: 26.05.2022. 10:39

Jučer je euharistijskim slavljem proslavljeno 200 godina od posvete župne Crkve svetog Petra u Petrijancu.

Misu je tim povodom predvodio varaždinski biskup Bože Radoš koji je u propovijedi usporedio odnos majke i djeteta s crkvom kao majkom i kućom kao svojim djetetom. Nakon zahvale župnika Ivana Sakača svima koji su doprinijeli da se svečana akademija glazbenika i recitatora u nedjelju kao i jučerašnje euharistijsko slavlje održi i proslavi ova velika obljetnica, uzvanici su prisustvovali simboličnom domjenku.

Nakon mise načelnik Željko Posavec čestitao je u ime općine Petrijanec svim župljanima taj jubilej te se zahvalio župniku Sakaču na odličnoj suradnji župe i općine koja će se, kaže, nastaviti i dalje u lijepom odnosu. 

- Svako od nas dao je dio glazbenog umijeća, talenta ili dio sebe za ovu proslavu. Iako i sam sam se uvjerio koliko je iscrpljujuće organizirati ovakve događaje i pridonositi organizaciji, ali vjerujete da kada darujete za zajednicu i župu očekuje vas Božji blagoslov. Stoga hvala svima koji su na bilo koji način doprinijeli ovoj organizaciji. Čestitam našem župniku Sakaču bez kojeg bi ova građevina bila samo zgrada, te mu stoga čestitam što okuplja nas vjernike i promiče kršćansku vjeru u našoj župi a ova građevina ima smisla biti Crkva - rekao je načelnik Posavec.

Komentari