Europski tjedan mobilnosti

Foto - Obilježene nove biciklističke staze u Šenoinoj ulici u Varaždinu

Objavljeno: 21.09.2023. 12:50

Zadnja izmjena: 21.09.2023. 12:50

U sklopu aktivnosti Grada Varaždina u Europskom tjednu mobilnosti, danas u Ulici Augusta Šenoe predane su na upotrebu građanima i puštene u promet nove biciklističke staze.

Obilježavajući Dan bez automobila, u prijepodnevnim satima bile su zatvorene Ulica Augusta Šenoe i Ivana Kukuljevića Sakcinskog. Suradnica i kineziolog Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina su s djecom Dječjeg vrtića Varaždin na ulici provodili razne sportske aktivnosti i igre, a djeca su kredama oslikavala javnu prometnu površinu uputivši i na taj način uputili poruku da javne površine i ulice ne pripadaju samo vlasnicima automobila već i svim drugim kategorijama građana, ponajprije djeci, pješacima i biciklistima. Na mjestu parkirališta za automobile, iscrtane su dvosmjerne staze koje su stupićima odijeljene od kolnika za automobile.

- Na ovom dijelu uvijek je bilo parkiralište automobila, a biciklisti su se snalazili pa se iz smjera tržnice vozili u suprotnom, zabranjenom smjeru kršeći propise. Odlučili smo konačno riješiti taj problem i odrediti pravce kretanja biciklista u centru grada. Mislim da je ovo rješenje s dvosmjernom biciklističkom stazom koja je odvojena stupićima od automobila dovoljno kvalitetno i da će je građani s vremenom prihvatiti. Ne želimo stvarati dodatne prometne probleme i raditi rješenja nauštrb našim obrtnicima koji rade u centru. Ali ovdje je bio uski čep za bicikliste koji su bili ugroženi jer su se kretali u suprotnom smjeru - rekao je zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković napomenuvši da je promet u Šenoinoj zatvoren samo tog dana, a da će se automobili i dalje moći kretati tim ulicama.

Komentari