prigodna svečanost

Foto - Obilježeno 40 godina organizirane brige o osobama s invaliditetom

Objavljeno: 01.12.2022. 17:05

Zadnja izmjena: 01.12.2022. 17:31

Društvo distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida Grada Varaždina proslavilo je danas 40 godina uspješnog djelovanja.

Na svečanosti koje je organizirana pod pokroviteljstvom Grada Varaždina uoči Međunarodnog dana invalida, u ime gradonačelnika Nevena Bosilja i u svoje ime na jubileju je članovima društva čestitao Miroslav Marković, zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina.

- Vi ste jedna od najaktivnijih udruga u našem gradu. Riječ je o mnogim aktivnostima, projektima i zaposlenima. Svi smo mi ovdje da vam pomognemo. Mi smo tek godinu i pol dana u gradskoj upravi, a mislim da ste vidjeli te da smo vam pokazali kako želimo s vama aktivno surađivati te pomoći apsolutno svugdje , na koji god način možemo. Nastavit ćemo surađivati i pomagati vam dalje da sve što je vezano uz život osoba s invaliditetom bude što bolje - rekao je Marković.

'Ravnopravno društvo'

Društvo u gradu Varaždinu ima 450 članova, a iz proračuna se izdvaja godišnje 150 tisuća kuna. Kako su istaknuli u Društvu, Varaždin je primjer dobre suradnje grada i društva što se naročito očitovalo na primjeru otklanjanju arhitektonskih barijera. Između ostalih čestitke su uputili i Silvija Zagorec, zamjenica župana i Radimir Džanić, izvršni direktor Zajednice saveza osoba s invaliditetom.

- Vjerujem da vam u početku nije bilo lako kada je naša sredina bila puna arhitektonskih barijera, ali, usudila bih se reći, i barijera u glavi. Vi kontinuirano radite na osvješćivanju javnosti, promicanju pravih iskonskih vrijednosti, ali i prava osoba s invaliditetom. Svojim aktivnostima uključujete se u sve grane društva i zaista se trudite da budemo jedno ravnopravno društvo. Hvala vam što smo uz vas rasli i mi - čestitala im je Zagorec.

Komentari