obljetnice

Foto - Obilježeno osnivanje 104. Brigade, Dan pobjede nad fašizmom i Dan oslobođenja Varaždina

Objavljeno: 09.05.2023. 18:30

Zadnja izmjena: 09.05.2023. 18:33

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i predsjednik Gradskog vijeća Lovro Lukavečki u utorak su kod Spomen kosturnice na varaždinskom groblju odali počast poginulim antifašistima povodom obilježavanja Dana pobjede nad fašizmom, Dana Europe i Dana oslobođenja grada Varaždina i okolice.

Uz organizatora obilježavanja Zajednicu udruga antifašističkih boraca i antifašista Varaždinske županije, polaganju vijenaca prisustvovala je i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Varaždinske županije Ljubica Božić. Počast su odale i saborske zastupnice Barbara Antolić Vupora i Natalija Martinčević.

- Slavimo pobjedu dobra nad zlim, između onih koji su željeli da svi ljudi budu jednaki, antifašisti, i onih koji su željeli da imamo arijevce, vrednije od drugih. Pobijedila je pravda i tekovine toga moramo i danas čuvati. Grad Varaždin će uvijek obilježavati Dan pobjede nad fašizmom.“ – rekao je gradonačelnik Bosilj.

Dodao je kako je Hrvatska, uz veliku ulogu koju je imala u stvaranju slobodne Europe, svoju najveću snagu i jedinstvo pokazala u obrambenom Domovinskom ratu.

- Zato se prisjećamo i naših poginulih branitelja, proslavljene postrojbe 104. brigade HV koja je osnovana 8. svibnja 1991. godine. Nemjerljiv je utjecaj varaždinskih branitelja u Domovinskom ratu, i naše 104. brigade čijim pripadnicima danas odajemo počast, ali i Roda, Tigrova. U njihov spomen nastavljamo činiti sve što možemo za naš grad, za našu zemlju, za one koji ostaju iza nas. – kazao je gradonačelnik Bosilj. 

Komentari