grad varaždinske toplice

Foto - Obnovljen Drveni most oštećen u potresu ukupne vrijednosti 422 tisuće eura

Objavljeno: 14.08.2023. 11:02

Zadnja izmjena: 14.08.2023. 11:02

Završila je sanacija Drvenog mosta preko rijeke Bednje na nerazvrstanoj cesti Lovrentovec u Varaždinskim Toplicama, oštećenog u potresu 28. i 29. prosinca 2020. godine.

Most se sanirao kako bi se ponovno uspostavilo redovno funkcioniranje prometovanja, sigurna prohodnost oštećenog mosta te kako bi se vratila infrastruktura u funkciju i stanje kakvo je bilo prije oštećenja, a novim, saniranim mostom će se izbjeći daljnja urušavanja ustroja mosta i stvaranje pukotina na nosivim stupovima koji su predstavljali opasnost od urušavanja mosta.

Podsjetimo, u tu svrhu je gradonačelnica Dragica Ratković s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture 11. siječnja 2023. godine potpisala Ugovor o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Ukupna vrijednost projekt sanacije mosta i vraćanje infrastrukture u funkciju prometa te prvobitno stanje iznosi 422 tisuće eura.

- Ovo je veliki dan za nas, za jednu takvu veliku kapitalnu investiciju koja je odrađena mislim da savršeno. Bio je jako kratki rok za izvođenje, ali uspjeli smo, izgrađeni je, poseban je i lijep i uklapa se u ambijent. Još jednom zahvaljujem Ministarstvu na dodijeljenim financijskim sredstvima. Naš Drveni most preko rijeke Bednje koji je od velike važnosti za naše lokalno stanovništvo, infrastrukturu i okoliš, ponovno je zasjao onim starim sjajem kojeg se mnogi sjećaju! - rekla je Ratković.

'Most koji spaja'

Zamjenica župana, Silvija Zagorec, prvim je korakom svečano otvorila novi Drveni most te tom prilikom zahvalila Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture te Gradu Varaždinske Toplice na iznimnoj produktivnosti i angažmanu.

- Ovo je most koji spaja, pa eto neka bude to svima nit vodilja. Most koji će spojiti sadašnje i buduće generacije. Neka ovaj most doprinese i dalje promjeni vizure Grada i okolice, sa svim okolnim naseljima jer svjedoci smo da se Varaždinske Toplice s naseljima razvijaju iz dana u dan, iz godine u godinu pa neka sa tom vizijom, sa svim budućim projektima koji slijede, neka se taj trend, na zadovoljstvo, kvalitetu i podizanje standarda svih mještana, nastavi - rekla je Zagorec.

Komentari