međimurska županija

Foto - Obnovljen Odjel abdominalne i dječje kirurgije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno: 29.01.2022. 18:43

Zadnja izmjena: 29.01.2022. 18:43

Novouređen i suvremeno opremljen Odjel abdominalne i dječje kirurgije Županijske bolnice Čakovec će, nakon 6 mjeseci radova, ovog ponedjeljka dočekati prve pacijente.

Rekonstrukcijom Odjela abdominalne i dječje kirurgije omogućen je kvalitetniji boravak pacijenata na odjelu, sobe su svjetlije i veće, nabavljena je nova i moderna oprema kako bi se mogli obavljati učinkovitiji i kvalitetniji zahvati, uređene su sobe za djecu i roditeljsku pratnju, apartmani za ugodniji boravak pacijenata i „post-intenzivne“ sobe za smještaj pacijenata koji nakon operativnih zahvata zahtijevaju pojačanu skrb. Ukupna vrijednost radova  je 3,9 milijuna kuna, a dodatnih 600 tisuća izdvojeno je za opremanje prostora. 

Svoje zadovoljstvo obnovljenim Odjelom abdominalne i dječje kirurgije, ali i cijelim projektom ulaganja u zdravstveni sustav u Međimurju, nije krio župan Međimurske županije Matija Posavec. - Kad se male međimurske ruke slože, posao se odradi brzo i kvalitetno. Nastojimo stvarati najbolje uvjete za naše djelatnike i pacijente u svim zdravstvenim ustanovama, a završetak rekonstrukcije Odjela nije završetak ulaganja, već nastavak velikog ciklusa koji smo započeli prije nekoliko godina - rekao je.

Ravnatelju Županijske bolnice Čakovec dr. Igoru Šegoviću projekt rekonstrukcije Odjela abdominalne i dječje kirurgije bio je prvi s čijom realizacijom je započeo u svom mandatu. - Iznimno mi je drago što je Odjel obnovljen i opremljen novom opremom, na radost djelatnika i pacijenata, posebice najmlađih kojima će biti mnogo ugodnije u našoj bolnici. Ovo je povijesni trenutak naše bolnice, a rekonstrukcija ima još veću težinu jer je odrađena u razdoblju kada smo imali 130 covid pacijenata, no ni tada nismo zaboravili podizati standard i uvjete za naše djelatnike i pacijent - rekao je.

Komentari