sanacija

Foto - Obnovljeni pješački mostovi na Plitvici kraj Varaždina

Objavljeno: 01.02.2024. 10:12

Zadnja izmjena: 01.02.2024. 10:17

Pješački mostovi preko rijeke Plitvice kraj Varaždina su obnovljeni, ističu iz Grada Varaždina. Na jednom većem i dva manja mosta završeni su radovi na sanaciji mostova zbog dotrajalosti. 

Sanirane mostove obišli su zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, pročelnik Vlado Podbrežnički i Roberto Krajcer iz Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo. Sanirana je drvena ograda velikog pješačkog mosta, pri čemu je izvršena demontaža kompletne dotrajale drvene ograde. Izrađena je i postavljena nova drvena rešetkasta konstrukcija ograde, što uključuje pripasivanje konstrukcije na postojeće metalne okove za fiksiranje na betonsku konstrukciju. Drvena građa je kompletno premazana u dva premaza lazurom za vanjsku upotrebu.

- Na dva mala pješačka mosta su obnovljeni betonski temelji stupova hodne konstrukcije, podupiranje i preslagivanje nosive konstrukcije oba mala drvena mosta, te su izrađene i postavljene rešetkaste ograde pješačkih mostova. Također je drvena građa premazana u dva sloja lazurnim premazom. Radove je izvela tvrtka Vlašić DN usluge d.o.o., vrijednost radova je 29.096 eura, a sredstva su u stopostotnom iznosu osigurana u proračunu Grada Varaždina - ističu iz Grada Varaždina. 

Mostovi su sada sigurni za prijelaz pješaka i nisu namijenjeni za prijelaz vozilima. Obnovom mostova građanima Varaždina dostupna je uređena postojeća šetnica uz rijeku Plitvicu. Uz to, iz Grada najavljuju kako se planira i daljnje uređenje tog područja te izgradnja dodatne šetnice kao i biciklističkih staza.

Komentari