obilazak

FOTO: Obnovljeno "najbukiranije" igralište u gradu - "starija djeca" neka malo više paze...

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.08.2020. 12:17

Zadnja izmjena: 18.08.2020. 12:20

Foto: Dino Možek

Gradonačelnika Varaždina danas je zajednički s direktorom Parkova obišao najfrekventnije dječje igralište u gradu, ono iza katedrale – u Habdelićevoj ulici, koje je ovih dana obnovljeno, a čime se gradski projekt obnove dječjih igrališta polako privodi kraju.

Ove godine, prema riječima gradonačelnika Ivana Čehoka, u gradski mobilijar (igrališta, klupice, stolove, i sl.) ukupno je uloženo oko 750 tisuća kuna. Sljedeći tjedan tako je na redu igralište u Ulici grada Koblenza, koja spada u tzv. novi dio Varaždina u kojem još nema ni jedno dječje igralište.

- Slijede Zelengajska, Kozarčeva… Razgovaramo s mjesnim odborima i nismo zaboravili prigradska naselja. Također, molimo građane da nam zbog sigurnosti djece dojavlju eventualna oštećenja – rekao je Čehok, a njegovom apelu pridružio se i direktor Parkova Alen Runac.

- Djelatnici Parkova svakodnevno brinu o svih 52 igrališta na području grada, radimo kontinuirano, nadograđujemo, mijenjamo i obilazimo. Svejedno, međutim, apeliram da građani dojavljuju štete i da se igrališta ne uništavaju od „malo odraslije“ djece – rekao je Runac.

Komentari