zanimljivost

Foto - Obrtnička komora Međimurske županije organizirala prvu #StrukoViziju, evo kako je bilo

Objavljeno: 19.04.2024. 18:18

Zadnja izmjena: 19.04.2024. 18:24

U dvorani Graditeljske škole u Čakovcu održana prva „#StrukoVizija: sajam obrtničkih vještina“. Organizator manifestacije, Obrtnička komora Međimurske županije potrudila se na sajam dovesti šest međimurskih srednjih strukovnih škola te brojna privatna i javna poduzeća te ustanove.

Kako je u uvodnom obraćanju istaknuo predsjednik Obrtničke komore Međimurske županije Dražen Novak, ideja vodilja prilikom organizacije ove manifestacije bila im je na jednom mjestu povezati učenike završnog razreda osnovnih škola, učitelje, strukovne srednje škole, ali i poslodavce koji traže stručne i kvalitetne buduće radnike. Ravnatelj Graditeljske škole Čakovec Damir Srnec, u čijim se prostorima manifestacija održava, naglasio je da u Međimurju imamo kvalitetnih škola, dobrih poslodavaca, ali i sve više strane radne snage.

- S petnaest godina djeca i roditelji pred prvom su većom životnom dilemom, a to je koju školu izabrati za nastavak školovanja, koje zvanje i struku izabrati koja će odgovarati potrebama i željama djece, ali i koja će im danas sutra omogućiti brzo zapošljavanje i pristojna primanja. Sajmovizija je pravo mjesto na kojem se mogu dobiti sve potrebne informacije vezane uz školske programe, ali i o mogućnostima zapošljavanja - rekla je, otvarajući manifestaciju čakovečka gradonačelnica Ljerka Cividini.

Poseban gost bio je i hrvatski kuharski celebrity Tomislav Špiček,  koji je zajedno s učenicima Srednje škole Prelog spremao brojne delicije, promovirajući tako svoje zanimanje. 

Komentari