osma u zemlji

FOTO Od jučer vodeće digitalno učilište Algebra ima svoju poslovnicu u Varaždinu

Objavljeno: 06.10.2017. 16:15

Zadnja izmjena: 06.10.2017. 16:16

Foto: Željko Porobija

Od jučer najveće digitalno učilište u Hrvatskoj i regiji Algebra ima svoju poslovnicu i u Varaždinu. Premda je Algebra već godinama prisutna u našem gradu, dosad su djelovali preko svog partnera.

Time se nastavlja razvoj učilišta koje je započelo prije 20-ak godina u jednom malom iznajmljenom zagrebačkom prostoru. Novi centar nalazi se na adresi Anina 2 i opremljen je suvremenim učionicama s obiljem digitalne opreme.

- Varaždin je preveliki centar da bi prepustili da to radi partner. Ipak dajemo prednost direktnom poslovanju. - objasnio je u izjavi za naš portal predsjednik uprave Tomislav Dominković.

Pritom je dodao kako Algebra sada ima i radionice za djecu, misleći pritom na Algebrin program Digitalne akademije, namijenjen učenicima osnovnih škola, koji ih na zabavan i kreativan način uči primjeni tehnologije i digitalnom izražavanju kroz izradu multimedijskih sadržaja, kodiranje, osnove robotike i druge srodne teme. Na svečanosti otvaranja uz brojne predstavnike medija prisustvovao je i zamjenik gradonačelnika - ujedno i informatičar po struci - Zlatan Avar.

Komentari