i uz besplatan grah

FOTO Od Kapucinskog trga do Zelendvora bicikliralo 800 biciklista na ovogodišnjoj 17. Biciklijadi

Objavljeno: 22.06.2017. 17:20

Zadnja izmjena: 22.06.2017. 18:38

Gotovo osam stotina malih i velikih biciklista sudjelovalo je danas u tradicionalnoj, 17. Biciklijadi, u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina.

Na okupljanju na Kapucinskom trgu predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, Alen Runac, naglasio je da je jedna od zadaća Zajednice, isto kao što podupire sport u Varaždinu, podupiranje rekreativaca i rekreativnih aktivnosti građana, a vožnja biciklom na ne previše zahtjevnoj ruti od Varaždina do Zelendvora idealna je obiteljska aktivnost. To su pokazali i mnogobrojni mali i veliki biciklisti koji su, poštujući sva prometna pravila i u pratnji policijskih službenika PU varaždinske, stigli u Zelendvor gdje su počašćeni besplatnim grahom.

Humanitarnog karaktera

Društvo za zaštitu od dijabetesa Varaždin organiziralo je tombolu čiji je prihod išao za troškove boravka djece dijabetičara u edukativnom kampu, a članovi Biciklističkog društva „Sloga“ pripremili su natjecanje u spretnosti za mlade bicikliste.

Dodajmo da je u obližnjoj Novoj Vesi tamošnji istoimeni nogometni klub organizirao humanitarni turnir za pomoć u liječenju 17-godišnjeg Emanuela Mihalića, člana NK „Varaždin“ i učenika varaždinske 2. gimnazije, koji boluje od raka. Pripremljene obroke graha, koji su preostali nakon Biciklijade, Zajednica je donirala organizatorima turnira.

Nakon 17. Biciklijade iz Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina zahvaljuju svim građanima, rekreativcima, sportašima i sponzorima koji su se uključili u ovaj događaj i na taj način dali svoj doprinos u promicanju zdravog načina života, stoji u priopćenju ZSUGV-a.

Komentari