potpisan ugovor

Foto - Odjel pedijatrije u čakovečkoj bolnici uskoro potpuno rekonstruiran, kreće druga faza radova

Objavljeno: 08.05.2024. 12:44

Zadnja izmjena: 08.05.2024. 12:45

Foto: Lidija Filipović

 U Županijskoj bolnici Čakovec danas je potpisan ugovor s izvođačem radova na II. fazi rekonstrukcije Odjela pedijatrije koja će obuhvatiti obnovu i adaptaciju odsjeka za djecu od 18 mjeseci do 19 godina starosti.

Završetkom ove faze čakovečka bolnica dobit će moderan odjel za mlade pacijente, a medicinskom osoblju i liječnicima omogućiti korištenje suvremenih tehnologija, naglasio je ravnatelj bolnice Igor Šegović.

- Potpisivanjem ovog ugovora ostvarit ćemo jednu viziju, ono što smo si zavrtali prije tri godine, a to je potpuna rekonstrukcija i obnova cijelog odjela pedijatrije. Prva fazu rekonstrukcije napravili smo 2022. i to na odjelu koji zbrinjava djecu do 18 mjesec i dobili potpuno novu hitnu ambulantu, dnevne bolnice, čekaonicu i kvaliteta usluge je podignuta na visoku razinu. Nadam se da će posao ponovno biti odrađen izvrsno kao i u prvoj fazi - kazao je Šegović.

'100 dana za izvođenje radova'

Ukupna vrijednost projekta procjenjuje se na oko 847 tisuća eura, a radove će izvoditi tvrtka Đurkin.

- Predviđen rok za radove jest 100 dana. Radi se o radovima na rekonstrukciji odjela 4. kata u Županijskoj bolnici Čakovec, a predviđaju zamjenu dotrajalih i neadekvatnih instalacija, prilagodbu postojećih prostorija koje će tako zadovoljavati funkcionalnu potrebu i potrebu zaposlenika i pacijenta – kazala je predstavnica tvrtke Đurkin, Maja Đurkin.

'Bolji uvjet za 1300 pacijenata'

Međimurski župan Matija Posavec naglasio je važnost ove investicije.

- Riječ je o jednoj odgovornosti svih nas, a i boljim uvjetima za gotovo 1300 pacijenata koji su tijekom godine zbrinuti na odjelu. Riječ je o gotovo 4000 pacijenata koji prođu kroz odjel uz nenužni sami smještaj. Riječ je o oko 800 pratnje te djece jer Županijska bolnica u Čakovcu je jedna od rijetkih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj gdje roditelj ili neko ko doprati dijete u bolnicu može potpuno besplatno biti uz to dijete. Nakon ove investicije mi nećemo stati – poručio je.

Komentari